С ГРИЖА ЗА ТЕБ!

Знаете ли, че 80% от отпадъците, които изхвърляме, могат да бъдат рециклирани? И въпреки този висок процент, ние преработваме едва 28% от тях!

.

.


Кампанията: 10-ти май е Европейският ден за почистване. Ние вярваме, че трябва да бъдем част от промяната и избрахме този ден за кампанията си „Мисли за Утре”. Почти във всяко домакинство у нас, има поне един излязъл от употреба електрически уред, който или все не намираме време да изхвърлим или просто не ни се занимава. Закътали сме го в мазето, в коридора, на стълбищната площадка и къде ли не, с идеята, че „някога ще му дойде редът”.
Когато разпитахме хората около нас, защо не рециклират уредите си, се оказа, че една от основните причини е липсата на време и подходящ транспорт. И ето как ние решихме, че можем да помогнем:
През цялата седмица от 04.05.2015г до 09.05.2015г от 9.00ч до 19.00ч ще можете да се обаждате на националния ни телефонен номер 0700 20 023 / на цената на един разговор спрямо тарифния Ви план/ и да си запишете час за 10.05.2015г, в който наш екип ще дойде и ше вземе излязлото от употреба електрическо оборудване. На този етап кампанията е възможно да се проведе само на територията на град София. Ние ще ви платим сумата, която биха ви платили компаниите за рециклиране на отпадъци, като транспортът на тези уреди ще остане изцяло за наша сметка. И тъй като тези суми далеч не са големи, а ние смятаме, че грижата за околната среда трябва се стимулира, абсолютно всеки, предал уред за рециклиране, ще получи от нас потребителски акаунт, който ползва най-високата степен отстъпки от програмата ни Лоялен клиент. В различните продуктови групи, тази отстъпка достига до 10% от препоръчителната цена.
Повече подробности за механизма на предаване на уредите и активация на акаунта можете да прочете в Общите правила на кампанията.


Защо да рециклирате: По време на нашето скромно проучване, за съжаление установихме, че повечето хора просто изнасят излезлите от употреба уреди до контейнерите в очакване, че някой ще ги вземе и евентуално ще ги предаде за скраб. Замисляли ли сте се обаче, каква е разликата между това да се предаде един уред за рециклиране и споменатата по-горе практика? Ще се опитаме да разясним: Всеки уред за домакинството е изграден от различни компоненти като метал, пластмаса, стъкло, тежки метали като олово, кадмии, живак и арсен, както и забавители на горене (flame-retardants), които могат да причинят екологично замърсяване при попадане във водни системи. Когато предадете уредите си за рециклиране всички тези компоненти се разделят и преробтват безопасно. Когато оставите уредите си до контейнера, клошарите ги взимат, разглобяват, предават се само металните елементи, а останалата част се връща на сметището. На практика, точно опасните елементи остават за сметка на нашето собствено здраве и проължават да замърсяват средата в която живеем ние и отглеждаме децата си.


Любопитни факти за рециклирането:

  • 1 тон рециклирана пластмаса спестява електричеството на едно българско домакинство за две години.
  • Рециклирането на един тон стомана спестява 1,5 тона желязна руда, 40% вода, 75% енергия и 85% по-малко въглеродни емисии във въздуха.
  • Рециклирането на 1 тон хартия спасява 17 дървета, спестява 2 варела с гориво (необходимо за изминаването на средно 2000 км), 4100 киловата енергия (достатъчна за нуждите на едно домакинство за около 6 месеца) и 120 килограма отпадъци. Спасените 17 дървета могат да абсорбират около 500 килограма въглероден диоксид…всяка година!
  • Всяка година се изхвърлят около 50 милиона тона т.нар. електронен боклук (стари телефони, компютри, домакински електроуреди и други подобни устройства.) С други думи – количество, достатъчно да натовари камиони, които наредени един до друг биха могли да направят половин обиколка на екватора.
  • За производството на алуминиево кенче от рециклиран материал се изразходват едва 5% от енергията, необходима за неговото производство от суров материал.

Нашите марки

Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook и бъдете винаги информирани за актуалните ни кампании и промоции. Там ще можете да следите за новостите в света на бялата техника и да се информирате за последните специфични технологии на марките с които работим.

Google Plus

Харесайте страницата ни във Google+ и бъдете винаги информирани за актуалните ни кампании и промоции. Там ще можете да следите за новостите в света на бялата техника и да се информирате за последните специфични технологии на марките с които работим.
виж продуктите за сравнение
Вашите под категории за сравнение